Er zijn altijd wel dingen die mannen onzeker maken, hoe zelfverzekerd ze soms ook overkomen.
Meestal zijn deze onzekerheden ofwel heel onrealistisch, ofwel door jezelf in je hoofd gecreëerd, of beide!
De meest voorkomende onzekerheden van mannen blijken zelfs (in ieder geval volgens vrouwen) helemaal geen probleem te zijn.
Lees hieronder de 10 dingen waar je niet onzeker over zou hoeven zijn:

 1. Uiterlijke imperfecties
  Iedereen is wel eens onzeker over diens uiterlijk, dus jij vast ook. Misschien denk je dat de dingen de jij niet mooi vindt aan jezelf, je partner ook niet mooi vindt aan jou. De werkelijkheid is dat jij een ander mooi vindt zoals dingene is, toch? Dus dan kan je dat ook verwachten van een ander. Bovendien is iedereen dus wel eens onzeker, dus je bent echt niet de enige. Dus maak je niet druk over je gebrek aan baardgroei, je grijze haren of je buikje. Je bent mooi zoals je bent!
 2. Jezelf zijn
  Veel mannen vinden het eng om volledig zichzelf te zijn. Ze zijn bang dat wanneer je dit doen, een ander op hun afknapt.
  Een feit is dat anderen dit juist aantrekkelijk vinden. De ander wil jou leren kennen zoals je echt bent, ook (juist) met alle trekjes die jij misschien raar of stom vindt aan jezelf. Dus wil je indruk maken op de ander, wees dan juist zo veel mogelijk jezelf!
 3. Gewicht en lichaamsbouw
  Onzekerheden door uiterlijke standaarden worden vaak gezien als iets waar alleen vrouwen last van hebben, maar niets is minder waar. Ook mannen zijn vaak onzeker over hun lichaam en hun bouw, en of anderen dat wel aantrekkelijk vinden. Belangrijk om te weten is dat een ander jou het mooist vindt als je jezelf ook mooi vindt. Verander dus alleen iets aan je lichaam als je dit puur vanuit jezelf wilt, en niet omdat anderen daar misschien iets van vinden. Gewicht en lichaamsbouw definieert nooit jouw waarde als persoon! Bovendien maken een paar kilo’s meer of minder niemand echt uit.
 4. Ervaringen in bed
  De druk op mannen om te presteren in bed is extreem hoog. Zo hoog zelfs, dat ze vaak niet aan hun eigen verwachtingen kunnen voldoen. De werkelijkheid is dat je partner waarschijnlijk helemaal geen verwachtingen van jou heeft. Bovendien zegt ervaring helemaal niks over je seksleven met je huidige/nieuwe partner. Seks is met iedereen anders en het is dus altijd weer even wennen. Hierbij geldt ook weer: wees gewoon lekker jezelf en denk niet te veel na.
 5. Ben ik wel ‘mannelijk genoeg’?
  Laten zien dat je een ‘alfa-man’ bent is voor veel mannen belangrijk om indruk te maken op een ander. Maak je niet druk over of je wel mannelijk genoeg bent want dit zorgt er voor dat je gaat gedragen naar een standaard in plaats van naar hoe jij je voelt en hoe jij jezelf ziet. Anderen prikken hier trouwens vaak gewoon doorheen, dus wanneer je niet jezelf bent zullen anderen dit meestal gewoon doorhebben, en dit is dan wel weer een dealbreaker voor velen.
  Veel mannen zijn onzeker als ze (vooral voor zichzelf) niet aan de ander kunnen bewijzen dat ze de leukste, de knapste, de vrolijkste en de stoerste man zijn, op alle momenten van de dag. Je hoeft je niet te bewijzen! Dit werkt vaak juist averechts.
  En weer komt het neer op: wees jezelf! Het is niet erg als je soms even ‘uit’ staat. Het is juist een teken dat je je op je gemak voelt bij de ander. En dat is dan op zijn beurt juist weer heel aantrekkelijk

  Bron: Mens Health